Peynir Helvası tarifi

Peynir helvası tarifi, bazılarınca höşmerim olarak da bilinmektedir. Tarifine gelirsek, ismi gibi yapılışı da bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Peynir çeşidindeki fark gibi, bazı yörelerde un yerine irmik kullanılabiliyor. Peynir helvası, kıvam alması için büyük emek gerektiriyor.
Peynir Helvası Malzemeleri
- 300-400 gram tuzsuz taze peynir
- 150 gram tereyağı
- 400 gram toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 250-300 gram un
- 75-100 gram irmik
Peynir Helvası Nasıl Yapılır?
Tuzsuz taze peyniri ufalayarak bir tencereye alın ve tereyağı ve yumurta sarısı ilave edip karıştırın.
Malzemeleri kısık ateşte karıştırıp peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Tamamen eridiğinde sırayla toz şeker, un ve irmiği karışımın içerisine ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra karıştırmaya ve pişirmeye devam edin.
Peynir Helvası karışımı malzemeleri iyice bütünleşip kaynamaya başladığında ocağı kapatın ve peynir helvasını uygun bir servis kabına koyun. İşte bu kadar.
